Besparen op warm water middels zonneboiler

Warm water verbruiken we allemaal dagelijks. Er wordt gedoucht in warm water en er wordt bijvoorbeeld de vaat mee gedaan. Water opwarmen is iets waar in veel gevallen de CV ketel voor gebruikt wordt. Zodra de warm water vraag van de wasbak of de douche komt, krijgt de ketels een seintje om het water op te gaan warmen.

Maar wist u dat het water ook deels opgewarmd kan worden door de zon? Met een zonneboiler is dit mogelijk. Een zonneboiler wordt op het dak geplaatst en zorgt ervoor dat het water verwarmd wordt. Wanneer er vervolgens warm water nodig is, zal dit worden voorzien. Als het water nog niet warm genoeg is, kan de CV ketel het nog wat extra opwarmen. Zo kunnen kosten worden bespaard. De investering kan zichzelf dus terugverdienen. Een installateur kan dit vaak voor u voorrekenen. Wanneer u dit combineert met een goede HR ketel zoals de Nefit Trendline, weet u zeker dat het in orde komt. Meer informatie? Vraag het een dakwerker bij jou in de buurt voor informatie. Wellicht kunt u ook andere zaken laten regelen voor uw woning.

Natuurlijk schijnt in Nederland niet altijd de zon, dat weten we allemaal. Het is hier een relatief kou landje. Toch kan een zonneboiler ook in Nederland een oplossing bieden. De collectoren die op het dak geplaatst worden, vangen de warmte op en dit warme water wordt opgeslagen in het zogenaamde opslagvat. Zodra er een warm water vraagt komt, bijvoorbeeld vanuit de badkamer, wordt dit warme water gebruikt. De CV ketel kan het water nog extra verwarmen, indien nodig. De collectoren van een zonneboiler worden gebruikelijk altijd in de buurt van de ketel geplaatst.

Er zijn diverse zonneboiler beschikbaar. Hoe groter uw gezin is, hoe meer water er gebruikt wordt. De installateur kan voor u een goede inschatting maken welke boiler het beste bij uw situatie past. Laat u goed adviseren en kies voor een betrouwbare installateur. Op de zonneboilers wordt ook vaak garantie gegeven, vraag na hoelang deze garantie is. In bepaalde gevallen kunt u ook extra garantie afkopen.